Ιστορία

oik kalogridi     Η Κρήτη είναι γνωστή για τα φαγητά της και τους κρασομεζέδες της. Στα τραπέζια πάντα υπάρχουν διάφοροι μεζέδες που συνοδεύουν τις γιορτές και τις αναγκες των κρητικών για διασκέδαση. Από μικρός έβλεπα την μητέρα μου να κανει τραπέζια για να ευχαριστήσει τους επισκέπτες της. Έφτιαχνε λοιπόν εκτός των άλλων και καπνιστά λουκάνικα στο σπίτι.
Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για αυτόν τον εξαίσιο κρασομεζέ.
Η αρχή λοιπόν είχε γίνει.
Μαζί με τον πατέρα μου άρχισαν να φτιάχνουν καπνιστά με σκοπό εκείνο το τραπέζι των ευχαριστημένων κρητικών στο σπίτι να μπορεί να γίνει τραπέζι όλων. Η προώθηση γινόταν σιγά σιγά αλλά σταθερά. Η είσοδός μου στην οικογενειακή επιχείρηση ήταν πλέον δεδομένη λόγω και των εικονών μου από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια.Τώρα πια και ακολουθώντας πιστά τη συνταγή της μητέρας μου, μπορώ και παράγω εκείνα τα καπνιστα που γευόμουν τόσα χρόνια, με σκοπό η γεύση αυτή να μπορεί να μπει σε κάθε τραπέζι.